berfoye2.di.hujung.minggu

bukan selalu mnghabiskan ujung mggu ngan perkare2 yg merilexkan...maklumlah byk halangan yang perlu diharungi dalam mnjalani khidupan remaja ini...

ujung mggu lpas...ak dengan slambenye mngugut khalifah AKA khali untuk mlepakkan dirinya ngan aku..disebabkan trlampau takot dan mnghormati prmintaan ak, khali pown brsetuju ngan aku...kalo x setuju mmg x lame arh die kt muka bumi neyh...haha..

malangnya, rancangan kami ini telah terbocor dan telah dapat dihidu oleh pihak media ( facebook )...kesannya, safwan nudin AKA takoq ( muahahaha ) pown mahu menyemakkan dirinnya...khali yang mulanya takot tanpa melengahkan masa meminta kbenaran denganku...memandangkan ak neyh seorang yg baik dan mengenang jasa, malah seorang yg juga brpewatakan bgos mmbenarkan takoq ( muahaha ) untuk mngikut kami sekali...sejurus slepas itu, ak pown mgarahkan khali utk mghubungi sesiapa yg berminat utk join...khali melakukan tugas dgn tekun...

akhirnya, bekas pelajar SERATAS yg telah keluar dr sekolah ini pada lewat 2003 kerana ingin merasai pngalaman bermain sumpit di sarawak, ahmad syazwan AKA owen telah brminat menyertai perjalanan yg menarik kami ini...beliau dgn kereknya dan percakapan yg x ubah seperti org asli mgajak m.atif AKA atep playboy dan faizul izreen AKA saudagar minyak wangi utk mgikuti kami...malangnya, memandangkan komitmen mereka trhadap kerja yg mlampaui batas, lalu mereka trpaksa melepaskan peluang yg bgos ini...tidak mngapa, sbg seorang yg cool, ak x kan trguris dgn ini semua!!!

hari silih brganti..akhirnya hari yg ditiba pown muncul...memandangkan ak yg bekerja pada ari tuh, maka ak brtolak agak lewat...selepas kerja, ak tros ke restoran khali..takoq telah tiba dgn lebih awal...mungkin krana trlampau mghormati aku...owen smpai agak lewat...mungkin kerana dia lebih suka brgayut dr satu pokok ke satu pokok berbanding mggunkan kereta yg power...maklumlah...

setelah semuanya tiba, kami tros ke rumah khali yg brhampiran looking good bankrup...sebaik sahaja sampai ke sana, tiba2 dtg seekor anjing kurap mnyerang kami..ak dgn brgaya nya menyepak anjing itu dan bergolek2 masuk ke dlam tadika yg cantik di depan rumah khali...tamat riwayat anjing tuh di situ...maafkan ak wahai anjing...

destinasi pertama : tros ke pantai telok batik..

oleh sbb takoq tringin sgt nk mandi kt tlok batik, kami pown trpaksa join skali...malangya, kulit khali yg alergik trhadap air masin memaksanya memerhatikan kami brmandi-manda dari tempat batu bwah pokok limau yg berdekatan...

sambil-sambil mandi, kami bertiga berbincang tntang perkara seterusnya...oleh sbb owen dah lame x mkan mkanan yg sedap2 dr semenanjung, die mahu mkan trlebih dahulu...sian ak tngok die...teruja btol nk mkan mkanan org melayu...haha~~


haha..
boxer pown layan~~


khali takotkan air masin...

destinasi kedua :

lepas jerk abeh mandi laut dan mmbersihkan badan dekat tandas hotel usang yg dipenuhi dgn anak kera, kami tros menjamu selera...selepas jer mkan, kami tros balik ke rumah khali...takoq kene balik sbb nak kerja...beliau pown tros pulang ke bandaraya ipoh...owen ajak ikot pulang ke rumah nya...khali x dpt pegi dan akhirnya, ak jelah yg tggl dgn owen...so, kite enjoy!!! >>> sori, ak x tiru cerite puteri...

destinasi ketiga : pekan telok intan...

kami brcadang ke sana utk brjumpa dgn saudagar minyak wangi...sungguh tekun beliau mlanggan kerenah pelanggan sehingga tidak sedarkan kami berdiri berjam2 di situ..cheh...lpas tuh pusing2 pekan telok intan...ok la jgak telok intan...lg best dr kuala kangsar yg sering diagung-agungkan tuh...hahaha~~

lpas tuh tros g pusing kt telok intan..ak folo jerk...sbb ak x taw ape2 psala telok intan...pegi mkan kenduri la, sini la, sane la, br la pulang kt rumah owen...

sampe jerk kt umah, kebetulan ari sabtu..apelg..layan bola la beb..walaubagaimanapun, team fav ak telah tewas 3 0 pada malam itu...ak sungguh kcewa...sob3...


kali kedua dlam sejarah idop ak..
haha~~


ikhlas dr saudagar minyak wangi..

keesokan harinya :

disebabkan ak maen tenet smpai pkoi 6.30 pg..ak sgt mngantuk...owen pulak kne bwak opah die g mkan kenduri...aku? folo la ape lg...rezki jgn ditolak...haha...lpas abeh segala aktiviti tuh, aktiviti utama pown dilakukan tnpa melengahkan masa..aktiviti ini dipanggil sedut menyedut suka sama suka....

setel jerk aktiviti tersebut, masing2 tros mngangkat kaki dan pulang ke tempat masing2...

lpas jerk ak balek...ader lg org ajak kuar..jasmin AKA buyun...ak pown ikot jelah..sampe 1 pagi br balik dan tros meniduri bantal ku...haha~~

0 idea.bernas: