zikir.black.metal???

setiap hari, aku melakukan aktiviti yang sama...siang ialah masa bekerja...bekerja lah ak walaupun tiada kerja..haha~~..apabila kebosanan melanda siri di dalam pejabat, slalu nya ak membaca surat khabar untuk mencari ketenangan..dan, jumaat minggu lepas,kalau x silap ak...ak membelek belek paper metro..terpampar di muka depan

"ZIKIR BLACK METAL"

mase tuh ak rase macam..i mean..mcm...wtf?!!!bodoh betol...ak pon terus membaca dengan ketekunannya...arhh~~~berkisahkan manusia yang telah terjebak dengan benda2 mengarut..menurut mangsa ( patut ke ak panggil mangsa? ), dia terjebak ngan bende2 neyh dari awek die..wow..beliau yg berumur 13 tahun...maknenye, br form 1...rite?melayan lagu2 neyh slama hampir satu tahun...akhirnya, rakan2 yg laen telah mengajar bende yg bukan2 sehinggalah sampai ke tahap zikir black metal...lol...ape sume neyh?

itulah manusia yg br nk naik..bile org buat, dier pon nk buat..padahal x tahu ape pon..argh...mmg gila...untuk pengetahuan, black metal neyh x penah ader zikir pon...itu cume rekaan bdak2 malaysia yg baru nk up yg konon2 nya terlampau taksub dan mahu tunjuk hebat..haha~~untuk pengetahuan, black metal di negara2 lain xd pulak zikir2 neyh...diorang "cuma" bakar gereja, minum darah kambing, dan lain2...mengapa perlu kanak2 malaysia nk tunjuk skali belang mereka?biarkan mereka dengan budaya mereka...diorang tuh dah kompem mcm tuh, x boleh diubah...arghh~~zikir buakn main lagi...buat lambang 666 ( merupakan simbol setan ) pakai jari, meletakkan di dada, dan sambil mendengar lagu2 an sambil menyebut " fucking god " sebanyak 666 kali...aduh...ape nak jadi?!!

tiba2..ak terfikir...band black metal mane lah yg dia layan sampe boleh jd taksub sgt? ak pown nk taw jgak...maklumlah..ak kalo mende2 cm neyh, ak taw la serba sedikit..cari punya cari dalam paper tuh...ak tergelak..hahahaha~~ape jadah neyh?kah3...

antara band yg dia layan tuh :

THE DEVILWEARS PRADA

SUICIDE SILENCE

haha...mmg pelik bin ajaib...ak ingat layan otai black metal mane la yg kemaruk sgt...HAHA..kalo nak tahu, dua2 band neyh xd langsung black metal...TDWP ialah post hardcore band..suicide silence ( mmg diakui lagu2 nya sedikit keras ), tp still bkan black metal...kalo skali tengok pown dalam pic kt atas...ade mcm black metal ker?aduh..aduh..aduh...dua2 band neyh ak layan kot...ak x terjebak pon mende yg bkan2..SEE??

dan yg lebih menggeletek ak ialah:

GOOD CHARLOOTE

JONAS BROTHERS??FUCKING GAY MAN!!

ak bukak tenet..ak pown bace satu artikel...disebutkan bahawa antara lagu2 yg didengar semasa membuat zikir black metal tuh ialah lagu2 dr jonashit brother dan good charlotte...HAHAHA...sampe ade yang dengar lagu m.nasir ngan siti nurhaliza pown ader...mmg dunia nk kiamat gamaknyer...

meyh ak kenalkan ngan korang beberapa band black metal :

BAHEMOTH

CRADLE OF FILTH

MARDUK

SATYRICON

Malaysia punya pown ader jgak beb :

AS SAHAR


HAYAGRIVA

MANTAK

Skali tengok tuh npk la jgak cm black metal..kan2?hoho...tp, ak x layan pon black metal neyh...ade la jgka mmbr2 serta sahabat yg layan...sbb tuh ak taw sikit2...adalah tidak digalakkan kepada kanak2 di bawah umur untuk melayan lagu2 black metal...takut2 nti kuar pulak sembahyang black metal...malaysia oh malaysia...

PendekarPenyu @ DatukKame : teringatt zaman muda2 layan lagu nasyid..raihan, hijjaz, rabbani...hurm~~

2 idea.bernas:

makubex yg hensem said...

cradle of filth - gothic metal
behemoth - death metal
hayagriva - dark shadow metal
as sahar - death metal


wwakwakwak byk silap facts nie

ghost said...

haha...
sori ye bang....
bkan lah peminat genre2 sebegini...

weyh...
ang dah kije ke blom?